Judeska in da House! Jandino Asporaat komt met in het geheim gedraaide film

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Jandino Asporaat komt in december met een bioscoopfilm rond zijn typetje Tante Judeska. De cabaretier heeft de film, Judeska in da House, de afgelopen maanden in het geheim gedraaid. In de bioscoopfilm bevinden Judeska en allerlei andere personages zich in lockdown.

Producent Huis van Asporaat en distributeur WW Entertainment hebben donderdag een bericht hierover van NU.nl bevestigd. Het wordt de derde film in de succesvolle Bon Bini-reeks. De eerste twee titels, Bon Bini Holland 1 en 2, behoorden tot de grootste Nederlandse bioscoophits van de afgelopen jaren.

In deze film gaat Tante Judeska in lockdown op het landgoed van de familie van de minister van Binnenlandse Zaken. Dit zorgt voor flink oplopende spanningen die uitmonden in een hilarische veldslag tussen de twee kampen. Behalve Asporaat zijn ook Cynthia Abma, Arjan Ederveen en Humberto Tan in de film te zien.

December

Asporaat besloot de komedie te gaan draaien nadat vanwege de coronacrisis de opnames van Bon Bini 3 moesten worden verplaatst naar 2021. Judeska in da house is vanaf 10 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het is de tweede grote Nederlandse speelfilm die in december wordt uitgebracht. Het oorlogepos De Slag om de Schelde, over de grootste slag die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied plaatsvond, is vanaf 17 december te zien. Producent Alain de Levita duikt met de film in het gat dat is gevallen in de bioscopen doordat alle grote Hollywood-blockbusters tot ver in 2021 zijn uitgesteld.

Door: ANP