Tickethouders Soldaat van Oranje: liever geduld dan geld

Veruit de meeste mensen die nog een kaartje hebben voor Soldaat van Oranje vragen hun geld daarvoor niet terug. Sinds de musical eind oktober stil kwam te liggen heeft slechts een klein deel zijn ticket ingeleverd.

"We zijn ontzettend gelukkig dat zo veel mensen het geduld en het vertrouwen hebben dat we terugkeren. Slechts 1,5 procent heeft zijn of haar geld teruggevraagd", laat producent Fred Boot desgevraagd weten aan het ANP. "Dat is superfijn en daar zijn we heel blij mee. Ook wij hebben vertrouwen dat we terugkeren."

In totaal zijn er nog zo'n 50.000 mensen die een kaartje in hun bezit hebben. Als Soldaat van Oranje weer wordt opgevoerd krijgen zij voorrang bij het boeken. Pas daarna gaat de reguliere ticketverkoop weer in.

Pauze

Soldaat van Oranje stopte omdat er nu vanwege de coronacrisis te weinig perspectief is op spelen. Het telkens opstarten en weer stilleggen van de productie en het omboeken van tickets was niet langer vol te houden. Door de musical 'op pauze' te zetten konden bovendien de kosten worden beperkt.

Het was vorige maand precies tien jaar geleden dat Soldaat van Oranje in première ging. De voorstelling, die het levensverhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema vertelt, werd sindsdien doorlopend gespeeld voor uitverkochte zalen.

Door: ANP