NPO presenteert voorlopig actieplan om cultuursector te steunen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) presenteert een voorlopig actieplan om de cultuursector te steunen. De financiering hiervan komt deels vanuit de NPO, omroepen en fondsen, maar er ligt ook een aanvraag bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

"Samen met de culturele sector, het ministerie van OCW en de omroepen willen we makers en publiek weer bij elkaar brengen", verklaart Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. Samen met de minister van Cultuur en andere partijen wordt reeds gesproken over de financiering van het actieplan. Het benodigde budget zal volgens de NPO volledig ten goede komen aan de productie en de makers.

Invulling onbekend

Over de inhoudelijke invulling van het actieplan is verder nog weinig bekend. De omroep oppert onder meer extra cultuurprogrammering op NPO Start en reguliere zenders en stelt hiervoor een speciale cultuur-coördinator aan. Die zal vanuit de NPO aan de slag gaan met het inventariseren van mogelijke registraties voor de zenders. Het is nog niet duidelijk wanneer dit plan wordt uitgevoerd.

"We hopen dat iedereen zo snel mogelijk weer in de theaters en concertzalen kan genieten van al het moois dat de Nederlandse cultuurwereld ons biedt. NPO wil nu met dit plan een mooi alternatief podium bieden," aldus NPO directeur video Frans Klein over het actieplan.

Door: ANP