Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Youp zet vol in op oudejaarsconference, ondanks gesloten theaters

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Youp van 't Hek en BNNVARA willen nog steeds het jaar afsluiten met een Oudejaarsconference. Van 't Hek speelt vanaf eind augustus try-outs van zijn voorstelling Korrel zout, de tiende eindejaarsvoorstelling die hij maakt.

Maar door de nieuwe aanscherping van de coronarichtlijnen hebben veel theaters waar de cabaretier de komende weken zou spelen, de deuren moeten sluiten. Podia mogen momenteel niet meer dan dertig bezoekers ontvangen, wat voor theaters en artiesten niet rendabel is. Het is volstrekt onduidelijk of deze situatie op korte termijn gaat veranderen.

Van 't Hek sprak eerder dit jaar zijn twijfel uit of hij wel op 31 december een eindejaarsvoorstelling wilde spelen als hij dit niet voor een volle zaal kon doen. "Ondanks alle beperkingen gaat Youp voorlopig stug door", laat BNNVARA desgevraagd weten. "Al wordt het steeds lastiger zijn reeks try-outs te vervolgen nu veel theaters sluiten. Youp doet echter zijn uiterste best om over 2,5 maand de Oudejaarsconference te doen."

Carré

Over de vorm en de locatie waar Van 't Hek de show op 31 december gaat spelen, kan de omroep nog niets zeggen. Het is nog steeds de bedoeling dat de komiek zijn tv-registratie in Theater Carré in Amsterdam speelt. Maar Carré is een van de theaters waar op dit moment geen voorstellingen worden gespeeld.

Claudia de Breij stond vorige week nog in de Amsterdamse cultuurtempel met haar nieuwe show Hier ben ik!, over Heintje Davids. Maar deze reeks is abrupt afgebroken door de nieuwe coronamaatregelen.

Door: ANP

19 juni '24 (13:40)

Schrijver en schilder Jan Cremer (84) overleden

Schrijver en schilder Jan Cremer is woensdagochtend op 84-jarige leeftijd overleden, meldt uitgeverij De Bezige Bij. De auteur wordt in besloten kring begraven. "Hij schreef zoals hij schilderde, hij schilderde zoals hij schreef", zegt zijn vrouw Babette Cremer.

19 juni '24 (13:10)

Vanaf augustus staan in Eindhoven zes weekenden in het teken van kunst voor jongeren

Eindhoven staat vanaf augustus voor zes weekenden lang in het teken van kunst voor jongeren. Met de Jong Cultuur Weekenden willen zeventien cultuurorganisaties zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten laten ontdekken, meldt AD.

19 juni '24 ( 8:50)

Koning krijgt rondleiding langs werk van kunstenaar Kandinsky

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens de rondleiding langs de Kandinsky-tentoonstelling in het door hem geopende H'ART Museum in Amsterdam uitleg gekregen over het werk van de abstracte kunstenaar. De koning stond onder meer even stil bij een groot werk van de geboren Rus uit 1912.

18 juni '24 (15:43)

Koningin Máxima heropent het vernieuwde Museum Hindeloopen

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag het vernieuwde Museum Hindeloopen geopend. Het museum, dat sinds 1919 in het voormalige stadhuis van de Friese plaats is gehuisvest, is geheel gerenoveerd en uitgebreid.

18 juni '24 ( 8:50)

Koning opent Kandinsky-tentoonstelling in H'ART Museum Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent dinsdag de Kandinsky-tentoonstelling in het H'ART Museum in Amsterdam. De expositie is een samenwerking met het Centre Pompidou in Parijs. In Amsterdam zijn ruim zestig schilderijen uit de collectie van het Franse museum te zien.

13 juni '24 ( 9:25)

Koning Willem-Alexander opent tentoonstelling dak Koninklijk Paleis Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op 27 juni de expositie 'Hoog! Kijk omhoog. Een dak vol verhalen' in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Bezoekers krijgen van 29 juni tot en met 22 september de kans om de kunstwerken die normaal boven op het dak staan, in het Paleis van dichtbij te bekijken. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.

13 juni '24 ( 8:45)

Edward van de Vendel winnaar van Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur

De Theo Thijssen-prijs, de driejaarlijkse prijs voor kinder- en jeugdliteratuur, gaat deze keer naar Edward van de Vendel. De jury is vol lof over zijn taalgebruik "met nieuwe woorden, originele beelden en fonkelende dialogen". Het gezelschap omschrijft zijn oeuvre verder als "geloofwaardig, oprecht en warmhartig".

13 juni '24 ( 8:30)

Dit is Nederland, praatprogramma EO, stopt na deze week

Het EO-praatprogramma Dit is Nederland stopt na deze week. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO aan het ANP na berichtgeving van het AD. De eerste aflevering van het programma was op 15 april. Het werd elke maandag- en donderdagmiddag uitgezonden.

12 juni '24 (12:37)

Nieuwe naam en koers voor Cobra Museum in Amstelveen

Het noodlijdende Cobra Museum in Amstelveen gaat zijn koers veranderen om het hoofd boven water te houden. Niet alleen krijgt het een nieuwe naam, ook de doelgroep van het museum gaat veranderen. Straks krijgt het de naam Museum Cobra en krijgt naast de vaste collectie nieuwe tentoonstellingen die de jeugd moeten aanspreken, meldt NOS.

12 juni '24 ( 8:55)

NPO onderzoekt nieuwe quiz, mogelijk opvolger Per Seconde Wijzer

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) onderzoekt de mogelijkheden voor een nieuwe quiz bij BNNVARA. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving van het AD dinsdag. Volgens de krant zou de nieuwe quiz mogelijk de opvolger worden van Per Seconde Wijzer, dat al sinds 1967 op de Nederlandse televisie te zien is. BNNVARA noemt het "eeuwig zonde" als de langlopende quiz mogelijk plaats moet maken.