The Trial of the Chicago Seven - @2020 Netflix - beeld via persbericht Pathé

De Netflix Original-film The Trial of the Chicago 7, met hoofdrollen voor Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt en vele andere gerenommeerde topacteurs, is van 1 tot en met 10 oktober 2020 in een limited release in alle Pathé en Euroscoop bioscopen te zien. Dat is twee weken voor de Netflix-release op 16 oktober. Dit meldt Pathé.

De limited release van The Trial of the Chicago 7 markeert de eerste keer dat een Nederlandse bioscoopketen een Netflix-film op het grote doek vertoond. Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé: “We zijn verheugd dat we samen met Netflix de handen ineen hebben geslagen en als eerste en enige bioscoopketen in Nederland zo’n relevante Netflix-film op het grote doek vertonen. We vinden het belangrijk om alle mogelijkheden te benutten om dit soort prachtige verhalen te delen met onze bezoekers. Met de limited release hebben we de mogelijkheid gecreëerd om ook andere content voor een korte periode te kunnen vertonen in onze bioscopen.” 
 

The Trial of the Chicago 7

 
The Trial of the Chicago 7 gaat over het vreedzaam bedoelde protest tegen de Democratische Nationale Conventie van 1968, dat escaleerde in een gewelddadige botsing met de politie en de Nationale Garde. De organisatoren van het protest - waaronder Abbie Hoffman (Sacha Baron Cohen), Jerry Rubin (Jeremy Strong), Tom Hayden (Eddie Redmayne) en Bobby Seale (Yahya Abdul-Mateen II) - werden beschuldigd van samenzwering om een rel uit te lokken. Het proces dat daarop volgde was een van de meest beruchte in de geschiedenis.
 
De film is geschreven en geregisseerd door Academy Award-winnaar Aaron Sorkin (The Social Network) met Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Frank Langella, Eddie Redmayne, Mark Rylance, Jeremy Strong, Yahya Abdul-Mateen II, Michael Keaton, John Carroll Lynch en Alex Sharp.
 
Tickets voor 'The Trial of the Chicago 7' zijn vanaf nu te koop. Voor meer informatie, zie websites van Pathé en Euroscoop.
 
Door: Nationale Recreatiegids