Scapino Ballet in Van Nelle (Beeld: F. Eveleens - via Wikipedia)

Scapino Ballet Rotterdam begint vandaag opgelucht aan een nieuw seizoen, nu bekend is geworden dat het dansgezelschap toch subsidie krijgt van het Rijk. Vanwege het coronavirus heeft Scapino de programma’s in de eerste helft van het seizoen aangepast, en begint het niet in het theater maar in een Rotterdams icoon: de Van Nelle Fabriek. Vanaf vandaag danst Scapino hier twee weken lang de speciale voorstelling: The Blend. Dit meldt Scapino Ballet.

Waar ooit exotische koffiesoorten werden gemengd tot een nieuwe smaak, mixt een groep jonge choreografen en muzikanten in The Blend verschillende stijlen dans en muziek door elkaar. In een indrukwekkend decor van beton en staal krijgt het publiek een bijzondere kijkervaring, waarin stijlen met elkaar botsen of verrassend samengaan. Met bijdragen van de, uit de breakdance afkomstige, jonge Nederlandse choreograaf Justin de Jager, de Spaanse choreografe Alba Carbonell en muzikant, rapper en spoken word artiest Dox (Unorthadox). The Blend is te zien van 24 tot en met 27 september en van 30 september tot en met 3 oktober in de Van Nelle Fabriek (Distributiehal). Tickets zijn te koop via de website van Scapino Ballet.
 

Scapino Ballet in de theaters

 
Vanaf 6 november brengt Scapino voor het eerst sinds de première in 2013 The Great Bean in reprise. Deze productie van choreograaf Ed Wubbe staat aan de basis van zijn grote successtukken van de laatste jaren. Het stuk speelt zich af in de ‘roaring twenties’, tijdens de opkomst van jazz, Hollywood en het variété op Broadway. Met dans in verschillende stijlen zoals charleston en tapdance, circusacrobaten en goochelacts, laat The Great Bean een theatrale wereld zien, vol glitter en glamour, maar ook met verborgen tragiek. De voorstelling toert door Nederland van 6 november 2020 tot en met 10 februari 2021. 
 

Coronamaatregelen Scapino Ballet

 
Om te kunnen voldoen aan de huidige maatregelen rond COVID-19 ontvangt Scapino kleinere aantallen bezoekers tegelijk dan gebruikelijk. Ook wordt de lengte van voorstellingen aangepast, wat het mogelijk maakt om twee voorstellingen per avond te geven. Een deel van de voorstellingen kan via een livestream online beleefd worden in de eigen huiskamer.
 
Door: Nationale Recreatiegids