Bastiaan Ragas profiteerde voor soloshow van Nachtzuster

Acteur Bastiaan Ragas plukt tijdens zijn eerste soloshow de vruchten van de keren dat hij mocht invallen bij het populaire radioprogramma Nachtzuster. In Nachtzuster behandelt presentatrice Astrid de Jong allerhande vragen van luisteraars. Ragas is een van de invallers als De Jong bij hoge uitzondering niet kan.

In zijn solovoorstelling, waarmee Ragas nu door het land toert, praat hij met zijn publiek over het afgelopen jaar. De acteur stond voorheen vooral op het podium in musicals als Aïda en De drie musketiers. "Bij Nachtzuster mocht ik ook gesprekken voeren waarvan ik dacht: waar gaat dit naartoe? Of is dit iemand die eigenlijk vooral eenzaam is en behoefte heeft aan een gesprekje?"

Gelukkig houdt de acteur erg van dat soort conversaties. "Ik ben niet bang om de dialoog aan te gaan. Ik ga soms ook naar de kroeg om gewoon lekker slap te ouwehoeren", vertelde hij in een interview op NPO Radio 1.

Caught in the Act

Ragas noemt Lang zal ‘ie leven een openhartige onemanshow. De acteur zou in eerste instantie pas in de loop van 2021 met de voorstelling gaan toeren. Maar de opzet van één man op een podium maakt de show ideaal voor de theaters, die door de coronaprotocollen vooralsnog maar weinig bezoekers mogen ontvangen.

De Nederlandse zanger zou deze zomer een Duitse tournee doen met zijn oude band Caught in the Act. Maar deze is door de coronapandemie voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Nachtzuster wordt elke week in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgezonden op NPO Radio 1. Het programma bestaat inmiddels tien jaar; daarom presenteert Astrid de Jong komend weekend een bijzondere jubileumshow.

Door: ANP