PAC-MAN™&©BANDAI NAMCO Entertainment Inc.

Een van de beroemdste figuren uit videogames bestaat veertig jaar: PAC-MAN! Het iconische gele happertje veranderde de gamewereld voorgoed en bleef al die jaren razend populair. Om dat te vieren presenteert Storyworld, gevestigd in Forum Groningen, vanaf zaterdag 3 oktober Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN. Dit meldt Storyworld.

PAC-MAN werd geboren op 22 mei 1980 en werd onmiddellijk razend populair. Eerst in arcadehallen en daarna in de popcultuur dankzij een breed scala aan branding- en mediaoptredens in de jaren '80 en '90. Met een merkherkenningspercentage van 90 procent over de hele wereld, blijft het imago en het merk van PAC-MAN een van de meest geliefde en erkende ter wereld.
 

PAC-MAN-tentoonstelling exclusief in Storyworld 

 
Als enige museum in Europa krijgt Storyworld officieel toestemming en medewerking van de Japanse videogamestudio BANDAI NAMCO Entertainment Inc. om objecten tentoon te stellen voor publiek. De expositie bevat daardoor onder meer de eerste potloodschetsen van PAC-MAN en de eerste Japanse PAC-MAN-posters en -advertenties. Uiteraard haalde Arjan Terpstra, curator van de expositie en mede-auteur van het aankomende PAC-MAN jubileumboek, ook van over de hele wereld bijzondere PAC-MAN collector's items uit de jaren ’80 en ‘90 naar Groningen. 
 

PAC-MAN spelen op originele arcadekasten

 
Bezoekers van de tentoonstelling ontdekken hoe PAC-MAN is ontstaan, hoe revolutionair de game was en waarom het kleine gele happertje zo’n groot succes werd in Japan en ver daarbuiten. Daarnaast zijn de originele arcadekasten present waar bezoekers zelf PAC-MAN op kunnen spelen.  
 
Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN is van 3 oktober tot en met 10 januari te bezoeken. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Storyworld en worden verkocht per tijdslot.
 
Door: Nationale Recreatiegids