Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Van Nijntje tot Nederpop: Zuiderparktheater pakt uit deze zomer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 11 min
location_on [xx]km
Het zomerprogramma van Zuiderparktheater heeft de afgelopen weken meer vorm gekregen. Er zijn negen nieuwe voorstellingen aan het programma toegevoegd en één voorstelling is bijgeboekt.  In het buitentheater is volop ruimte en daarmee bij uitstek de plek waar jong en oud van een breed scala van cultuur kan genieten. Van musical tot Nederpop en Argentijnse tango naar opzwepende Klezmermuziek. Ook wordt het 5-jarig bestaan van het theater feestelijk gevierd. Dit meldt het Zuiderparktheater.
De eerste toevoeging is het Musical Summer Concert met Esmee Dekker, Nienke Latten, Elindo Avastia, David van den Tempel en muzikaal leider Billy Maluw. De mooiste musicalhits uit onder andere Les Misérables, Wicked, My Fair Lady, Evita, Mamma Mia! en Aladin worden anderhalf uur lang opgevoerd. Geproduceerd door de 19 jaar oude Nathan Markuszower, de jongste theaterproducent van Nederland.
 

Nijntje op de fiets

 
Op zondag 16 en 23 augustus staan twee muzikale jeugdvoorstellingen op het programma. In Ali & Nino staat de vriendschap tussen een Oosterse jongen en Westers meisje centraal en krijgt de samensmelting van cultuur klank met jazzmuziek. Baas in het Bos laat kinderen vanaf 5 jaar op speelse wijze stil staan bij de veranderende natuur en natuur in de eigen omgeving. Voorstellingen die in de natuur van het Zuiderpark en wijk Escamp beide goed tot recht gaan komen. De voorstelling Nijntje op de Fiets is door groot succes bijgeboekt om op woensdag 19 augustus om 16.00 uur.
 

BuitenUIT! in het Zuiderpark

 
Het Haags Uitfestival heeft dit jaar door de omstandigheden uiteraard ook een andere vorm. Zuiderparktheater zet daarom het hek wijd open bij BuitenUIT! Hagenaren kunnen op laagdrempelige wijze kennis maken met dans, percussie, sport en kunst in het Zuiderpark. Voor én door de wijk. Op zondag 6 september van 10.00 tot 15.00 uur.
 

5 jaar Zuiderparktheater

 
Op vrijdag 11 september viert het theater haar 5 jarig jubileum en worden trouwe bezoekers, fans en vrijwilligers getrakteerd op een avondvullend Haags programma. Met een diverse acts laten we hoogtepunten uit de afgelopen jaren voorbijkomen, maar vragen we ook aandacht voor het behoud van ons theater in de toekomst. Programma en tickets komen spoedig online.
 

Lockdown-orkest speelt voor het eerst live

 
Klezkopf, NewKlezCollectif, The Quarantaine Orchestra & Stadsorkest The Residents presenteren op zaterdag 12 september Lockdown Live! Een feestelijke en spetterende afsluiter van lockdown optredens waarbij klezmermuziek centraal staat. Behalve solo-optredens spelen de deelnemende muzikanten van ‘The Quarantaine Orchestra’ een nieuw nummer voor het eerst en live.
 

Argentijnse Tango met Carel Kraayenhof 

 
Carel Kraayenhof, Nederlands bekendste bandeonsolist, komt op zaterdag 19 september naar Zuiderparktheater. Samen met Argentijns pianist Juan Pablo Dobal speelt hij twee keer de voorstelling Dwaze tijd / Tiempo Loco. De beroerende Argentijnse tangomuziek laat je uitnodigen om je mobiel een middag/avond thuis te laten en op te gaan in het moment.
 

Frontman NITS solo

 
De laatste toevoeging aan het programma is een solovoorstelling van Robert Jan Stips, de frontman van de NITS met zijn muziekconcert RJSOLO. Als tovenaar van de Nederpop zit hij al 50 jaar in het vak en presenteert een avondprogramma vol verrassingen op basis van verzoeknummers.
 

 
Zo 9 aug      Musical Summer Concert 
Zo 16 aug    Ali & Nino
Wo 19 aug   Nijntje op de Fiets,  bijboeking om 16.00 uur
Zo 23 aug    Baas in het bos
Zo 6 sept     BuitenUIT!   - Haags Uitfestival in Zuiderpark
Vr 11 sept    5 jaar Zuiderparktheater  - avondvullend Haags programma (nog niet online)
Za 12 sept   Lockdown Live! - Klezkopf, NewKlezCollectif, The Quarantaine Orches tra & The Residents
Za 19 sept   Carel Kraayenhof & Juan Pablo  Dopal – Dwaze tijd / Tiempo Loco
Vr 25 sept    Robert Jan Stips – RJSOLO 
 
 
Door: Nationale Recreatiegids 
28 maart '24 ( 8:50)

Veel kritiek op plan NPO, ook van FNV

Vakbond FNV vindt het plan van de Nederlandse Publieke Omroep om de sociale veiligheid op de werkvloer te verbeteren "nogal vrijblijvend". Dat laat Andrée Ruiters, vakbondsbestuurder van FNV Media & Cultuur, weten als reactie op het woensdag gepresenteerde plan van aanpak.

28 maart '24 ( 8:42)

Protest bij cultureel centrum in Amsterdam om vertoning Israëlische films

Tegenover De Balie in Amsterdam protesteren woensdagavond zo'n dertig mensen tegen de vertoning van Israëlische films in het cultureel centrum. In De Balie zijn deze week drie films van Israëlische makers te zien in het kader van het Seret Film Festival.

28 maart '24 ( 8:40)

Optreden verstoren van Lenny Kuhr onacceptabel volgens Kunstenbond

Kunsten '92 noemt het "onacceptabel" dat een optreden van Lenny Kuhr zondag kon worden verstoord door pro-Palestijnse activisten. Dat schrijft de belangenorganisatie van de wereld van kunst, cultuur en erfgoed in een bericht aan de Tweede Kamer.

28 maart '24 ( 8:30)

NPO plan voor veiligere werkvloer gepubliceerd

De NPO heeft woensdagmiddag het plan van aanpak voor een veilige werkvloer gepubliceerd. Het plan, dat werd opgesteld naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Van Rijn, lag al grotendeels op straat nadat RTL Nieuws het begin deze maand in handen had gekregen. Destijds wilde de NPO niet reageren op het uitgelekte plan en liet weten dat het definitieve plan nog moest worden vastgesteld.

27 maart '24 (15:14)

Podia willen veiligheidsprotocol na verstoren concert Lenny Kuhr 

De culturele sector moet een veilige haven blijven voor makers, medewerkers en publiek. Dat stellen de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in een gezamenlijke verklaring naar aanleiding van het verstoren van een concert van Lenny Kuhr. De drie organisaties willen met cultuurstaatssecretaris Fleur Gräper in gesprek voor het opstellen van een veiligheidsprotocol.

27 maart '24 ( 9:38)

Vergunning NPO niet vijf, maar twee jaar verlengd

Een domper voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Het demissionair kabinet wil de vergunning (concessie) niet met de standaardtermijn van vijf jaar verlengen, maar met twee jaar. Haagse bronnen vertellen aan RTL Nieuws dat de ministerraad hier donderdag waarschijnlijk voor gaat stemmen. Dit besluit kan gevolgen hebben voor de publieke omroepen en hun medewerkers.

27 maart '24 ( 9:03)

Sweet Dreams en De Avondshow ontvangen Dutch Directors Awards

De film Sweet Dreams en het VPRO-programma De Avondshow met Arjen Lubach zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de DDG Awards. De prijzen van de Dutch Directors Guild, de Nederlandse vakbond van film- en televisieregisseurs, worden jaarlijks uitgereikt. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam werden in totaal elf prijzen verdeeld.

27 maart '24 ( 8:49)

Drie Van Goghs langdurig te zien in Rijksmuseum

Bezoekers van het Rijksmuseum in Amsterdam kunnen vanaf nu drie schilderijen van Vincent van Gogh bekijken die de Amsterdamse Stichting P. en N. de Boer langdurig aan het museum heeft uitgeleend. Het gaat om de werken Stadsgezicht in Amsterdam (1885), Oever met bomen (1887) en Korenveld (1888).

27 maart '24 ( 8:44)

Gijs Rademaker wil op de planken staan met voorstelling over dino's

Gijs Rademaker wil graag een theatertournee doen met een voorstelling over dinosauriërs. Dat zegt de RTL-opiniepeiler, die samen met Maarten van Rossem een podcast over de dieren maakt en onlangs ook een Videolandserie, in het AD.

26 maart '24 (14:24)

BNNVARA maakt docuserie over Henk Schiffmacher

BNNVARA heeft een docuserie gemaakt over tatoeëerder Henk Schiffmacher. De reeks Schiffmachers' Legacy is vanaf 9 april te zien via NPO Start, kondigt de omroep dinsdag aan.