Amare Den Haag

Cabaretier Harrie Jekkers en zijn vaste artistieke partner Koos Meinderts gaan samen een nieuwe voorstelling schrijven. De productie moet in 2021 worden opgevoerd, ter gelegenheid van de opening van het nieuwe cultuurpaleis Amare in Den Haag. Dat vertelde Jekkers in een interview op NPO Radio 2.

De Haagse komiek gaf nog geen details over de voorstelling. Jekkers en Meinderts schrijven al bijna een halve eeuw samen liedjes, teksten, boeken en conferences. Voor Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam maakten zij meerdere musicals.

Achter de duinen

De 69-jarige Jekkers speelde half maart toen de coronacrisis uitbrak zijn veelgeprezen voorstelling Achter de duinen, elke zondag in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Deze hoopt hij binnenkort in reprise te nemen. Mogelijk volgt daarna ook een landelijke tournee.

Amare

Het nieuwe cultuurpaleis Amare aan het Spui in Den Haag moet in de loop van 2021 de deuren openen. Het complex gaat onderdak bieden aan het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium.

Door: ANP