Uitmarkt Thuismarkt

De afgelopen maanden werd duidelijk dat een ‘klassieke’ fysieke Uitmarkt eind augustus niet haalbaar is. Ondanks de verruimingen is het organiseren van grote evenementen en festivals voorlopig niet mogelijk. De Uitmarkt wil echter ook dit jaar het landelijke podium zijn voor makers, artiesten, instellingen én publiek. Daarom zal er niet alleen een ‘digitaal en in de zaal’-programma gepresenteerd worden tijdens de Uitmarkt, maar is nu ook de Thuismarkt gelanceerd.

 

Op de Thuismarkt zijn unieke optredens te vinden in genres als muziek, theater, cabaret en literatuur. Per optreden doneer je 2 euro. Deze donaties komen geheel ten goede aan de artiesten, zodat zij via het platform extra inkomsten kunnen genereren. Want dat is nog steeds hard nodig.
 

Thuismarkt: uniek materiaal

 
Het platform bevat uniek materiaal en speciaal hiervoor geregistreerde optredens van onder andere Huub van der Lubbe, Berget Lewis, Ruben Hein, Wouter Hamel, Lucas & Arthur Jussen, Steffen Morrison, Karsu, Hadewych Minis, Gershwin Bonevacia en Jan Jaap van der Wal. De komende tijd komen daar video’s bij van onder andere Maartje Wortel, Mart Smeets, Abdelkader Benali en Bodil de la Parra. Zij lezen voor uit nieuw werk.
 

Thuismarkt uitbouwen naar nationaal platform

 
Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Amsterdam: “De Thuismarkt is een digitaal platform dat in samenwerking met de culturele sector kan worden uitgebouwd tot een nationaal platform voor kunst en cultuur. Ik verwacht dat de Thuismarkt deze zomer gaat zorgen voor verbeelding en inspiratie, in aanvulling op de jaarlijkse Uitmarkt die eind augustus in een aangepaste opzet zal plaatsvinden”. 
 

Uitmarkt.nl

 
Schrijver en columnist Johan Fretz maakte voor het platform een pleidooi voor de culturele sector; de video daarvan vind je hier. De Thuismarkt is vanaf nu te vinden op uitmarkt.nl. Oproep aan professionele artiesten In deze economisch uitdagende tijden waarin makers maar zeer beperkt kunnen optreden, biedt de Uitmarkt graag een helpende hand. Professionele artiesten en makers kunnen bij interesse aan deelname aan de Thuismarkt contact opnemen via info@uitmarkt.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids