NNO één-op-éénconcerten

Een bijzonder initiatief van het Noord Nederlands Orkest: dat gaat concerten organiseren in de kleinst denkbare setting, waarbij er slechts één luisteraar en één musicus is. De miniconcertjes duren ongeveer tien minuten en zullen vanaf dinsdag 16 juni op verschillende locaties in de stad Groningen plaatsvinden. Dit melden OOG TV, de Groninger internet Courant en NU.nl

Het idee voor deze concertvorm is ontleend aan de beroemde performance The Artist is Present van Marina Abramović (die ze in 2010 uitvoerde in het MoMA in New York) en de 1:1 Concerts van de Staatsoper Stuttgart. Volgens het NNO past het intieme format goed in het huidige coronatijdperk: “In tijden van crisis zoals deze, groeit de behoefte aan echt persoonlijk contact, verbinding en een nieuwe muzikale ervaring”.
 

Spannend: Wie komt er tegenover je te zitten?

 
Twintig leden van het noordelijke orkest zullen komende maand gaan optreden op verschillende locaties, zoals de Martinikerk, het Grand Theatre en Boekhandel Godert Walter. Voor wie boekt is het extra spannend: de locatie wordt bekendgemaakt, maar wie er speelt en op welk instrument, dat blijft tot het allerlaatste moment een verassing. 
 

Tickets

 
Morgen vinden er try-outs plaats; deze zijn al volgeboekt. Voor de reguliere voorstellingen, die vanaf dinsdag 16 juni georganiseerd worden, kunnen vanaf vrijdag 12 juni om 12.00 uur kaarten worden besteld via de website van het Noord Nederlands Orkest.
 
Door: Nationale Recreatiegids