Moco Museum weer open

Het Moco Museum aan het Amsterdamse Museumplein opent 1 juni weer voor publiek, en niet met de minste namen. Er zal onder meer werk te zien zijn van Banksy, KAWS, Mark Rothko en Tracy Emin. Dit meldt Moco Museum.

Het particuliere museum speciale maatregelen getroffen volgens de protocollen van het RIVM, zodat bezoekers op een veilige manier kunnen genieten van de (nieuwe) collectie en tentoonstellingen in Moco.
 

Moco Museum-bezoek op 1,5 meter

 
Het Moco Museum heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de heropening. Er zijn specifieke looproutes uitgezet en smallere doorgangen zijn voorzien van plexiglas-wanden, zodat bezoekers veilig door het museum kunnen lopen. Daarnaast zijn de tentoonstellingsruimtes gerenoveerd. Er hangen nieuwe werken van Banksy, KAWS, Mark Rothko en Tracy Emin.
 

Groot werk in tuin Moco

 
Ook aan de tuin van het museum is nieuwe kunst toegevoegd, waaronder het grote houten beeld Final Days en het augmented reality-kunstwerk Companion, beiden van KAWS.  Het AR-kunstwerk is een exclusief werk dat in een gelimiteerde oplage van slechts 25 stuks wereldwijd is uitgebracht. Om de stroom bezoekers te reguleren en drukte te voorkomen dienen belangstellenden online een tijdslot te reserveren en een kaartje te kopen. Bij aankoop van een ticket ontvangen bezoekers gratis een tweede toegangsbewijs voor een bezoek in november. Vanaf nu kunnen tickets online gereserveerd worden via: tickets.mocomuseum.com/tickets.
 

Tentoonstellingen Studio Irma en Banksy in Moco verlengd

 
De nieuwe immersive digital art-tentoonstelling Reflecting Forward van Studio Irma, die vlak voor de coronacrisis opende, is verlengd tot 1 november, zodat iedereen deze bijzondere en interactieve expositie nog kan bewonderen. Ook Laugh Now van Banksy is verlengd.
 

Moco Open Air Museum

 
De coronacrisis heeft het Moco Museum creatief gestimuleerd om na te denken over het tentoonstellen van kunst op andere manieren. In samenwerking met Studio Irma werkt het Moco Museum aan een augmented reality versie van de tentoonstelling Reflecting Forward.  Bezoekers kunnen via de app 'Moco Outside' in de openlucht toegang krijgen tot augmented reality experiences die zijn gebaseerd op Reflecting Forward. De app zal in juni worden gelanceerd met een uitgebreidere toelichting.
 
Door: Nationale Recreatiegids