Documentaire Jochem Myjer

De NTR werkt aan een documentaire over het leven en werk van cabaretier Jochem Myjer. De werktitel van de film, die eind september op televisie wordt uitgezonden, is Alles en niets. Dat heeft Oscar van der Kroon, eindredacteur van het programma Het uur van de Wolf, woensdag bevestigd.

Regisseur Suzanne Raes kreeg carte blanche om de gelauwerde komiek ruim een half jaar met een camera te volgen. Zij deed dit in 2019, toen Myjer in het theater stond met zijn bekroonde voorstelling Adem in, adem uit. Raes maakte veel opnames tijdens de lange serie die de Leidse artiest speelde in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Waddeneilanden

Zijn vijfde avondvullende voorstelling werd door pers en publiek geprezen. De persoonlijke liefdesverklaring aan de natuur en de Waddeneilanden won in 2018 de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretshow van het jaar.

Sabbatical

Myjer heeft dit jaar heel bewust een sabbatical genomen. Optreden valt hem zwaarder dan vroeger omdat hij sinds een zware operatie in 2011 veel sneller moe is.

Regisseur Raes maakte eerder veelgeprezen films over De Dijk en Boudewijn de Groot. De NTR beklemtoont tot september geen extra informatie over het documentaireproject te willen verstrekken.

Door: ANP