Titanic geannulleerd

De grote reizende musicalproducties Titanic en The Rocky Horror Show die in het seizoen 2020-2021 in de Nederlandse theaters te zien zouden zijn, worden voorlopig geschrapt. Producentenduo Hans Cornelissen en Ruud de Graaf heeft hiertoe moeten besluiten vanwege de aanhoudende coronacrisis. 

Het tweetal wil beide voorstellingen in het seizoen 2021-2022 alsnog op de planken brengen, als de coronacrisis hopelijk voorbij is. "Deze pijnlijke beslissing is onafwendbaar gebleken", meldt Cornelissen. "We zijn de afgelopen twee maanden steeds blijven hopen de tournees volgens de bestaande planning overeind te kunnen houden, maar dat is niet meer realistisch. Uitzicht op terugkeer naar de normale situatie is er nu nog niet en deze twee grote reizende producties zijn vanwege het grote aantal cast- en crewleden ook niet geschikt voor de zogenaamde ‘anderhalvemeterformule’."

De Graaf en Cornelissen

De Graaf en Cornelissen zijn na Stage Entertainment van Albert Verlinde het grootste Nederlandse productiehuis als het gaat om grote theatervoorstellingen. Beide shows zouden zeven maanden lang door Nederland toeren en ruim honderd maal te zien zijn in meer dan dertig theaters. De producties boden bijna een jaar lang werk aan bijna honderd mensen. In de hoofdrollen waren grote namen als René van Kooten, Mariska van Kolck, Sven Ratzke en Ellen Pieters gecast.

Saturday Night Fever

De producenten hopen dat de derde grote productie komend seizoen, Saturday Night Fever, nog wel door kan gaan. De première hiervan staat gepland voor 25 januari 2021. Ook is het de bedoeling dat er in het voorjaar en de zomer van 2021 een reprise komt van Kinky Boots. De tournee van de succesvoorstelling werd half maart abrupt afgebroken toen de theaters hun deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus.

Eerder maakte ook producent MediaLane al bekend dat de grote reizende musical Waitress, met internationale ster Willemijn Verkaik in de hoofdrol, moest worden gecanceld vanwege het coronavirus. Stage Entertainment heeft nog niet gemeld wanneer de vaste musicals Anastasia (in het Circustheater), Tina Turner (in het Beatrixtheater) en Lazarus kunnen worden hervat.

Soldaat van Oranje

Stage-directeur Albert Verlinde meldde vorige week wel dat het onhaalbaar is om dit soort grote producties te spelen als er maar dertig of zelfs honderd mensen in de zaal mogen zitten. Ditzelfde geldt voor Soldaat van Oranje, die in oktober de tiende verjaardag in de Theaterhangaar in Katwijk hoopt te vieren.

Niet alleen in Nederland worden grote musicals geschrapt. Producent Disney maakte donderdag bekend dat de hit Frozen, gebaseerd op de succesvolle animatie, niet meer terugkeert op Broadway als daar de theaters weer open mogen. De komende drie maanden zijn alle podia nog dicht vanwege de coronacrisis.

Door: ANP