Het Nationale Theater speelt altijd

Maandag 1 juni om 00:01 uur heropent Het Nationale Theater zijn deuren met de eerste nieuwe voorstelling in het kader van Het Nationale Theater speelt altijd: een programma van korte, wendbare voorstellingen dat de grote voorstellingen tot de winter vervangt. Dit meldt Het Nationale Theater.

In de nacht van 1 juni verklaren artistiek leider Eric de Vroedt en HNT-actrice Romana Vrede de liefde aan het publiek met de tekst Liefdesverklaring van Magne van den Berg. Aansluitend worden scènes gespeeld uit het programma Het Nationale Theater speelt altijd. Bij deze nacht is een exclusieve groep publiek aanwezig, maar de nacht wordt ook live gestreamd voor de thuisblijvers.
 

Wendbaar en schaalbaar

 
Het Nationale Theater speelt altijd is een wisselend programma van wendbare en schaalbare voorstellingen, uitgevoerd door alle acteurs uit het ensemble van Het Nationale Theater. Het zijn teksten vol troost, hoop en afleiding over thema’s van nu. De voorstellingen gaan radicaal terug naar de basis van het toneel: geen indrukwekkende decors en techniek, maar de kracht van de ontmoeting tussen het publiek en een handjevol acteurs die de liefde voor theater en samenzijn bezingen. Vóór de zomer is het te zien in de Koninklijke Schouwburg in Theater aan het Spui en in Stadsschouwburg Utrecht. Na de zomer gaat Het Nationale Theater speelt altijd ook door het hele land spelen.
 

Twee keer per dag, vier dagen per week

 
Het Nationale Theater speelt altijd speelt vanaf 1 juni voor ongeveer 25 man publiek en vanaf 1 juli voor ongeveer 95 man publiek. Vanaf de laatste week van juni spelen we twee voorstellingen per dag, een matinee- en een avondvoorstelling. Vanwege de coronamaatregelen is het programma altijd onder voorbehoud: bij gezondheidsklachten van een acteur spelen we een van de andere titels. 
 

Veilig en volgens de richtlijnen

 
Het Nationale Theater volgt bij alle activiteiten nauwgezet de richtlijnen van de regering en het RIVM. Dat betekent dat er in en rond de gebouwen is nagedacht over hygiëne en looproutes, zowel voor publiek als cast en crew, zodat Het Nationale Theater op een veilige en gastvrije manier haar deuren weer opent en het publiek verwelkomt.
 
Alle actuele informatie en de (start-)kaartverkoop is te vinden via hnt.nl/speeltaltijd
 
Door: Nationale Recreatiegids