Theaterproducent komt met plan voor beschermende maskers voor publiek

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Theaterproducent Hummelinck Stuurman wil maskers maken voor het publiek, zodat mensen weer naar de schouwburg kunnen zonder dat ze al te bang hoeven zijn voor het oplopen van het coronavirus. Het bedrijf zoekt nog partners die helpen zo'n masker uit te denken en in omloop te brengen.

Producent Arjen Stuurman bedacht samen met kostuumontwerpster Carin Eilers al een masker, geïnspireerd op beroemde Italiaanse exemplaren afkomstig uit een oude theatervorm waarbij maskers worden gebruikt. "Het streven is verschillende maskers te ontwerpen, die gebaseerd zijn op de Commedia dell’Arte, waardoor het masker iets positiefs toevoegt aan de theaterbelevenis."

Stoel om stoel

Hij hoopt dat de afstand die mensen van elkaar moeten houden met de maskers dan ook tot 75 centimeter kan worden beperkt. In de zaal zouden losse bezoekers dan stoel om stoel kunnen zitten en stellen samen met daarnaast aan beide kanten ook een lege stoel. In de foyers zouden de bezoekers zich dan ook wat gemakkelijker kunnen bewegen.

Gezelliger

Hij vindt een kleinere afstand niet alleen belangrijk omdat er zo meer plaatsen kunnen worden verkocht dan bij anderhalve meter, maar ook omdat het daarmee gezelliger is dan bij een grotere tussenruimte tussen de theaterfans. "Theater is met elkaar een sfeervolle, fijne, warme avond beleven."

Met de maskers en 75 centimeter afstand kan de zaalbezetting oplopen tot 70 procent, waardoor een productie rendabel kan spelen, is de verwachting.

Door: ANP