Viva la Frida! verplaatst

Vanwege het coronavirus heeft het Drents Museum in Assen besloten de grote kunsttentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo te verplaatsen naar het najaar van 2021. De tentoonstelling gewijd aan de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907-1954) die aanvankelijk gepland stond voor komend najaar, vindt nu precies één jaar later plaats met dezelfde tijdsduur: van 10 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022. Dit meldt het Drents Museum.

“Wij stonden voor een enorm dilemma, maar het besluit is genomen”, aldus Harry Tupan, algemeen directeur Drents Museum. “Door de coranacrisis is de organisatie van ons omvangrijke Frida Kahlo-project voor komend najaar in troebel vaarwater beland. Veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voorop. Om recht te doen aan het fantastische werk van Frida Kahlo én om toch zoveel mogelijk bezoekers op een veilige en gastvrije wijze te kunnen laten genieten, is het volgens ons niet verantwoord de tentoonstelling dit jaar te openen.”
 

Ook vanuit Mexico het verzoek: verplaats de Frida-expositie

 
Ook vanuit Mexico kwam volgens Tupan het nadrukkelijke verzoek om de tentoonstelling te verplaatsen, gezien de onzekere situatie rond corona daar: “Wij zijn dan ook zeer gelukkig dat we in nauw overleg met onze belangrijke bruikleenpartners in Mexico – Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo - en onze stakeholders in Nederland de tentoonstelling hebben kunnen doorschuiven naar volgend jaar. Zo blijft gewaarborgd dat we straks het verhaal van een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld kunnen presenteren zoals we voor ogen hebben.” 
 

Tickets blijven geldig 

 
Bezoekers die al tickets hebben gekocht voor Viva la Frida! hoeven geen actie te ondernemen. Het Drents Museum zet de tickets automatisch om naar de corresponderende data van de nieuwe tentoonstellingsperiode. Via de Frida ticket-kalender-pagina op de website van het Drents Museum is een overzicht van overplaatsing naar de nieuwe data te vinden. Tickethouders die zich niet kunnen vinden in de nieuwe datum of andere vragen hebben, kunnen via tickets@drentsmuseum.nl contact opnemen. Reguliere tickets voor de nieuwe tentoonstellingsperiode zijn vanaf begin juni 2020 beschikbaar. 
 
Het Drents Museum maakt binnenkort bekend hoe de programmering voor het najaar van 2020 eruit komt te zien.
 
Door: Nationale Recreatiegids