Sahil Amar Aïssa (BNN-VARA-presentator) en presentator OnsEchteGoudTV. Foto; Jorrit Lousberg

Een veelbelovende start van de Museumweek: op het virtuele Gouden Pronkstuk op de Dam zijn naast de 400 museale pronkstukken, ook al 300 kunststukken te zien die door mensen thuis zijn ingestuurd als eerbetoon aan 75 jaar culturele vrijheid. Dit meldt de Nationale Museumweek.

Gisterochtend werd de Museumweek live afgetrapt in de uitzending van WNL bij Goedemorgen Nederland. Dit jaar staan wordt er stilgestaan bij 75 jaar culturele vrijheid en is de Museumweek volledig digitaal in verband met het coronavirus. 
 

Online Museumweek

 
Onderdeel van deze digitale editie is het online Gouden Pronkstuk waar de culturele sector én alle Nederlands een eerbetoon aan de culturele vrijheid brengen, virtueel rond het Nationaal Monument op de Dam. Daarnaast zijn er ruim 200 online extra’s die mensen digitaal kunnen bezoeken en is er elke dag een #OnsEchteGoudTV-liveuitzending. Vandaag komen onder andere het Nederlands Volksbuurtmuseum, het Vincent van GoghHuis en bedenker van #TussenKunstEnQuarantaine, Anneloes Officier, aan bod.
 
Alles is te beleven, ontdekken en te zien via museumweek.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids