#OnsEchteGoudTV

Van 20 tot en met 26 april vindt de zesde Nationale Museumweek plaats; dit jaar in digitale vorm. Er zal een digitale expositie komen op de Dam in Amsterdam die voor iedereen te volgen zal zijn via de website van Museumweek. Daarnaast zal Sahil Amar Aïssa dagelijks het video-journaal #OnsEchteGoudTV presenteren. Dit meldt Museumweek. 

Het programma zal  maandag tot en met zondag om 16.00 live uitgezonden via de website van de Museumweek en is daarna on demand beschikbaar. 
 

Museumweek in het teken van 75 jaar culturele vrijheid

 
Dit jaar zullen de ruim 400 musea brengen een ode aan 75 jaar culturele vrijheid door middel van een digitale expositie op de Dam, waar de musea hun mooiste pronkstukken zullen tonen. Ook mensen thuis kunnen daar zelf aan deelnemen, door het delen van een eigen pronkstuk. 
 

Dagelijks #OnsEchteGoudTV

 
Gedurende het dagelijkse live-video-journaal #OnsEchteGoudTV begint Aïssa elke dag bij dat unieke virtuele eerbetoon op de Dam. Welke museale pronkstukken spreken er tot de verbeelding, welke persoonlijke verhalen en kunstwerken, die door mensen thuis zijn ingezonden, vallen op? Daarna zal in Blok 2 ruim aandacht zijn voor het online aanbod van musea door het hele land. In Blok 3 van het programma komen mensen aan het woord die in deze dagen een heel bijzondere bijdrage leveren bijvoorbeeld door online activiteiten over uiteenlopende collecties. 
 
Door: Nationale Recreatiegids