Please Don't Stop the Music

Door de uitbraak van het coronavirus zijn de inkomsten van veel Nederlandse artiesten flink gedaald. Doordat alle concerten en festivals zeker tot 1 juni zijn afgezegd of uitgesteld, worden artiesten steeds meer geconfronteerd met de negatieve financiële gevolgen die dit met zich meebrengt. Ze verliezen niet alleen gages. Ook de verkoop van merchandise en muziekdragers is minder.

Enkele artiestenmanagers hebben daarom Please Don't Stop the Music opgericht, een website waar Nederlandse acts zichzelf in de schijnwerpers kunnen zetten. Bezoekers van de site kunnen eenvoudig de muziek, streamingplatforms en webshops van artiesten vinden. De initiatiefnemers hopen dat meer streaming en hogere verkoop van producten het gebrek aan inkomen van artiesten enigszins kunnen compenseren.

Van Tim Knol tot My Baby, Please Don't Stop the Music

Inmiddels hebben zich al tientallen artiesten en bands aangemeld op de site. Onder hen zijn Tim Knol, New Cool Collective, The Kik, Marike Jager, Merol, Sandra van Nieuwland, De Jeugd van Tegenwoordig, Moss, Jack Poels, Mathilde Santing, Kensington, Jungle By Night en My Baby. Andere Nederlandse artiesten kunnen zich nog aanmelden.

Door: ANP

Ga jij ook een artiest steunen? Van wie mag de muziek absoluut niet verdwijnen? Laat het ons weten in de reacties!