Van Gogh gestolen

Uit museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag een werk van Vincent van Gogh gestolen. Het werk was in bruikleen van het Groninger Museum. Dit maakten de museumdirecties en de politie bekend op een persconferentie in het museum.

De inbraak in het gebouw aan de Oude Drift was om 03.15 uur. Dieven forceerden de glazen voordeur van het museum, dat momenteel gesloten is in verband met het coronavirus.

'Zeer geschokt'

 Algemeen directeur van het Groninger Museum Andreas Blühm is "zeer geschokt" over de diefstal van het werk. Het betreft het het schilderij Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar uit 1884 was een bruikleen van het museum in Groningen.

"Wij als musea zijn eigenlijk niet de eigenaren, dat zijn we allen", zei hij tijdens een online persconferentie. "Het is een diefstal van een werk van ons allen en het moet zo snel mogelijk terug en aan het publiek getoond worden."

Vertrouwen in de toekomst

Blühm benadrukte dat er een hele goede samenwerking is met het Singer Laren en zei alle vertrouwen te hebben in de toekomst. "We laten ons hierdoor niet afschrikken."

Door: ANP

Ook het Groninger Museum is momenteel gesloten in verband met het coronavirus: "Het wordt erg spannend", zei Blühm daar vorige week over. Meer over hoe het Groninger Museum omgaat met de coronacrisis lees je hier