Normal_theater__metz__opera_

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: thuis naar theater.

Omdat het vandaag Wereldtheaterdag is, zoomen we in op de mogelijkheid om thuis theater te kijken. Want ook op dat front wordt nu handig gebruik gemaakt van de digitale middelen die ons ter beschikking staan. Nu theaters niet in een setting met publiek kunnen optreden, komt het theater naar het publiek. Uiteraard, via internet. 
 

Highlights vanuit je huiskamer

 
Het Nationale Theater heeft onder de noemer Highlights vanuit je huiskamer al een mooie selectie klaarstaan voor theaterliefhebbers. En ook via de website van de Theaterkrant is een flinke lijst met theatervoorstellingen terug te vinden die nu digitaal worden aangeboden. 
 

BroadwayHD

 
En ook de internationaal georiënteerde theaterliefhebber wordt op z’n wenken bediend. Zo biedt BroadwayHD nu de mogelijkheid een week lang gratis de beste theaterstukken die normaal alleen op Broadway in New York of West End in Londen zijn te zien. 
 

Podium aan Huis

 
Tot slot zijn ook onze Zuiderburen, beroemd om de hoge kwaliteit van hun toneelstukken, via het internet te vinden met theater-streams. Het belangrijkste initiatief is Podium aan Huis, waar gratis meer dan veertig theater-, dans- en jeugdvoorstellingen worden aangeboden. Amai!
 
Door: Nationale Recreatiegids