Museum BroekerVeiling taart

Museum BroekerVeiling in het Noord-Hollandse dorp Broek op Langedijk heeft een bijzondere – en lekkere! – manier gevonden om in deze coronatijden extra inkomsten te genereren. Het museum is namelijk begonnen met de verkoop van van huisgemaakte taarten. Dit meldt Alkmaar Centraal.

Net als alle andere musea in Nederland is ook Museum BroekerVeiling in ieder geval tot 6 april gesloten. En dat is pittig voor het museum dat het volgens Alkmaar Centraal ‘financieel toch al niet makkelijk heeft’. Gisteren is daarom begonnen met de taartenactie die het museum, gewijd aan de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld, financiële lucht moet gaan geven.
 

Beroemde taarten

 
Tegenover Alkmaar Centraal vertelt Wouter van Assendelft, de marketingman van BroekerVeiling, dat het museum beroemd is om z’n verse appel- en monchoutaart: “Als je het museum binnenkwam rook je die heerlijke geur al.” Wie wil kan nu ook thuis genieten van deze zoete lekkernijen: “Voor 15 euro per taart steun je het museum door deze moeilijke periode.”
 
Wie in Broek op Langedijk woont heeft extra geluk: daar worden de taarten gratis aan huis bezorgd. Maar bij het museum afhalen kan ook. Bestellen van taarten kan via taart@broekerveiling.nl of door te bellen met 0226-313807. Het museum houdt op alle fronten rekening met de RIVM-richtlijnen. Voor meer informatie, zie de website van Museum BroekerVeiling.
 
Door: Nationale Recreatiegids