#ikleesthuis

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: lezen.

Deze tip ligt natuurlijk een béétje voor de hand, maar ‘m niet noemen zou ook raar zijn, zeker nu  de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) vandaag de campagne #ikleesthuis is gestart. Eerder kondigde de boekenpromotor al aan dat de Boekenweek een stuk langer duurt dan normaal, namelijk nog de hele maand maart.
 
‘Zit je thuis vandaag? Gelukkig kun je daar ook veel beleven. Met een boek!’ en ‘Vandaag niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch gewoon binnen? Met een boek!’ Met deze twee slogans hoopt de CPNB dat nu iedereen massaal aan het lezen gaat. Goede leestips verzamelen (en delen) wordt extra gemakkelijk gemaakt dankzij de hashtag #ikleesthuis die schrijfster en kinderboekenambassadeur Manon Sikkel in het leven heeft geroepen. 
 
Om de boekhandel op de hoek te steunen roept het CPNB het Nederlandse publiek op om tijdens de quarantaineweken boeken te bestellen via de websites van de lokale boekwinkels.
 
Door: Nationale Recreatiegids