Thuisbioscoop corona

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: thuis bioscoopfilms kijken. 

Nu álle bioscopen in Nederland gesloten zijn hebben de filmdistributeurs de verspreiding van hun product razendsnel aangepast. Normaal komen bioscoopfilms pas na een tijdje beschikbaar op dvd of via aanbieders als Netflix of Pathé Thuis, maar dat gaat nu merkbaar sneller.
 
Zo is bijvoorbeeld de Zuid-Koreaanse filmhit Parasite, tot en met dit weekend nog in de bioscoop te zien, nu al op blue-ray beschikbaar, maar ook on demand thuis te bekijken, onder meer via Pathé Thuis. En ook de documentaire Mijn Rembrandt van Oeke Hoogendijk, waarin verzamelaars, kunsthandelaars en museumdirecteuren vertellen over hun intense band met Rembrandt, is sinds gisteren thuis te zien via de streamingdienst Picl
 
Daarnaast hebben grote filmdistributeurs als Warner Bros. en Universal Studio’s aangekondigd steeds meer films versneld a on demand beschikbaar te stellen. Zo zullen The Hunt, The Invisible Man en Emma al vanaf deze vrijdag via Amazon en iTunes te bestellen zijn. De animatiefilm Trolls World Tour, die op 10 april in première gaat, zal vanaf die datum niet alleen in de bioscoop te zien zijn, maar ook direct thuis.
 
Bijkomend voordeel van het thuis bioscoopfilms kijken: je kan het doen in de kleding die je wilt, erbij eten wat je wilt en zo vaak naar de wc als je wilt. Niet verkeerd!
 
Door: Nationale Recreatiegids