Elfstedenmusical

Voor de Elfstedenmusical De Tocht, over de Elfstedentocht, zijn in de eerste vijf dagen na de perspresentatie meer dan duizend 'startbewijzen' verkocht, ofwel: tickets voor een try-out. De bestellingen komen uit alle twaalf provincies, maakte de producent vanochtend bekend.

Er zijn 16.868 startbewijzen voor de Elfstedenmusical beschikbaar. Dat komt overeen met het aantal deelnemers dat in 1997 aan de start stond bij de laatste Elfstedentocht. Een van de doelstellingen van De Tocht is om de herinnering aan de Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de jongste generatie. Om dit te realiseren streeft de organisatie naar een Elfstedentochtgevoel dat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komt en wil daarbij het collectieve geheugen van Nederland gebruiken.

Elfstedenmusical krijgt eigen gebouw

Een startbewijs kost 50 euro en geeft toegang tot een try-out inclusief hapje en drankje. De voorstelling De Tocht moet in oktober 2021 in première gaan in een nieuw te bouwen theater in Leeuwarden.

Op echt ijs

Het stuk vertelt over vijf schaatsvrienden die elkaar beloofd hebben de Elfstedentocht te gaan rijden als die kans zich ooit nog voor zal doen. Een deel van de voorstelling zal zich echt op het ijs afspelen.

Door: ANP

Voor meer informatie en startbewijzen, zie de website van Musical De Tocht