Normal_rss_entry-244471

Cabaretier Martine Sandifort gaat vrijdag Marc de Hond interviewen tijdens zijn theatervoorstelling in de Overijsselse plaats Rijssen. Sandifort vervangt Gordon, die een paar dagen van tevoren opeens afhaakte. In eerste instantie stelde de ex-Topper dat hij opeens op reis moest. Maar later stelde hij "geen klik" met De Hond te hebben.

De ex-zanger zou de theatermaker vrijdag interviewen over zijn leven, in het kader van een bijzondere reeks publieke gesprekken die De Hond opneemt voor zijn kinderen. Omdat er weer kanker bij hem is geconstateerd, wil De Hond met de bijzondere tournee een audiovisueel portret van zichzelf maken voor zijn kinderen. Op die manier kunnen James (1) en Livia (3) later hun vader leren kennen, ook als hij zelf "niet zo oud word als ik zelf wel hoop".

Tientallen BN'ers

Bijna dertig BN’ers doen belangeloos mee aan het project, onder wie Eva Jinek, Janine Abbring, Humberto Tan, Paul de Leeuw, Claudia de Breij en Eric Corton. Ook Gordon had zijn medewerking toegezegd, voor de voorstelling van vrijdag aanstaande in het Overijsselse Rijssen. Maar na het voorgesprek op zondag, liet Gordon opeens weten van zijn medewerking af te zien.

Voortschrijdend inzicht

Martine Sandifort gaat met De Hond praten over humor aan de hand van zijn favoriete comedy-momenten. De winst van de productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker. De speellijst van Voortschrijdend inzicht, zoals het project is gedoopt, is te vinden op de website van De Hond.

Door: ANP