Normal_rss_entry-243339

Sjors van der Panne geeft deze zomer in het Concertgebouw in Amsterdam een speciaal concert dat in het teken van Robert Long staat. De chansonnier zal op 8 augustus de mooiste songs uit het rijke oeuvre van de zanger, componist en tekstschrijver vertolken.

Er zijn gastoptredens van Paul Groot, die vijf jaar geleden de titelrol speelde in een musical over het leven van Long, en Renée van Wegberg. Na zijn deelname aan The Voice of Holland in 2014 was het Concertgebouw de eerste plek waar Sjors van der Panne optrad. Inmiddels heeft hij er al twaalf uitverkochte concerten gegeven, een record in de geschiedenis van het Concertgebouw.

Robert Long: felle liedjes

Robert Long (1943-2006) was een openlijk homoseksuele zanger, schrijver, cabaretier en presentator. De zanger schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen het kapitaal, de kerk en hypocrisie.

Prijzen

Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten. Long had zijn grootste hits met nummers als Iedereen doet het, Flink zijn en Vanmorgen vloog ze nog. Voor de VARA presenteerde de zanger jarenlang het programma Tien voor taal. Long stierf eind 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker.

De kaartverkoop voor het concert gaat deze ochtend van start. Van der Panne reist tot en met eind april langs de Nederlandse theaters met zijn nieuwe theatertour.

Door: ANP