Aart Staartjes (beeld via persbericht Beeld en Geluid)

Vanaf vandaag tot en met zondag 19 januari biedt Beeld en Geluid in Hilversum bezoekers de mogelijkheid herinneringen op te halen aan de overleden tv-icoon Aart Staartjes. Dit meldt het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Afgelopen zondag overleed Aart Staartjes op 81-jarige leeftijd. Als bedenker, schrijver, redacteur en acteur in onder andere De Stratemakeropzeeshow, De film van Ome Willem, J.J. de Bom voorheen de kindervriend, Sesamstraat en Het Klokhuis werd hij ook wel gezien als de peetvader van de Nederlandse kindertelevisie. 
 

Speciale Aart Staartjes-compilatie

 
In de theaterzaal van Beeld en Geluid wordt een speciale compilatie van zijn imposante oeuvre vertoond, evenals twee documentaires uit de archieven. De eerste is Recht van spreken (Omroep MAX, 2016), een portret van Aart Staartjes waarin Elles de Bruin met de acteur spreekt over zijn werk en leven. De tweede is een special van Opium TV uit 2012, geheel gewijd aan Aart Staartjes, waarin onder meer Joost Prinsen en Theo Maassen geïnterviewd worden.
 
Daarnaast biedt Beeld en Geluid bezoekers de mogelijkheid hun warmste herinneringen en condoleances te delen in het gedenkboek in het atrium.
 
Door: Nationale Recreatiegids