Normal_rss_entry-238006

Actrice Anna Drijver krijgt een rol bij De Nationale Opera, naast de internationaal vermaarde sopraan Eva-Maria Westbroek. De vrouwen gaan in maart meewerken aan de productie Kurt Weill: The Seven Deadly Sins in een regie van Ola Mafaalani. Drijver houdt het echter bij toneelspelen en dansen.

Genoemde voorstelling is een satirisch muziektheaterstuk (oorspronkelijk Die sieben Todsünden) van de legendarische Duitse combinatie Kurt Weill en Bertolt Brecht. Westbroek, die triomfen vierde van New York tot Wagner-stad Bayreuth, en Drijver vertolken in de door Markus Stenz gedirigeerde productie twee zussen uit Louisiana. Op reis door de Verenigde Staten komen ze telkens met een andere hoofdzonde in aanraking.

Ola Mafaalani

Drijver speelde onder meer de film Komt een vrouw bij de dokter en de Netflix-serie Undercover. Mafaalani is voor het eerst te gast bij De Nationale Opera. Ze was eerder directeur van het Noord Nederlands Toneel, waar zij onder andere de regie deed van de toneelbewerking van de Deense tv-hit Borgen, waaraan Drijver ook meewerkte.

Door: ANP

Kurt Weill: The Seven Deadly Sins wordt op vrijdag 20 maart en zondag 22 maart opgevoerd tijdens het Opera Forward Festival 2020 in de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.