Normal_rss_entry-237708

De nieuwe film van het team van Gooische Vrouwen, April May en June, doet het ook erg goed in de Nederlandse bioscopen. De tragikomedie van Linda de Mol, regisseur Will Koopman en scenarist Frank Houtappels heeft binnen vijftien dagen 200.000 bezoekers getrokken.

Dat heeft distributeur Independent Films zaterdag gemeld. April May en June vertelt over drie zussen die moeten uitvechten wie voor hun autistische broer moet zorgen als hun moeder sterft. Geconfronteerd met die vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. De hoofdrollen worden gespeeld door Linda de Mol, Elise Schaap en Tjitske Reidinga.

Nederlandse film floreert

Sowieso doen Nederlandse films het deze kerstvakantie opvallend goed in de bioscopen. Vier van de tien titels in de top-10 van best bezochte bioscoopproducties zijn van Nederlandse bodem. April May en June staat op de vierde plek; op 5 staat Mees Kees in de Wolken, die inmiddels meer dan 216.000 bezoekers heeft getrokken. Op de zevende plek staat de Penoza-film The Final Chapter, die standvastig richting de 500.000 kaartjes oprukt.

Mi Vida

Op de negende plek staat de komedie Huisvrouwen bestaan niet 2, waar tot nu toe 155.000 mensen heen zijn geweest. In de arthousetheaters doet vooral de veel bejubelde tragikomedie Mi Vida, met Loes Luca als kapster die na haar pensioen een nieuw leven in Spanje wil opbouwen, het nog steeds erg goed. De best bezochte film in de Nederlandse bioscopen is al de hele kerstvakantie trouwens het negende Star Wars-deel, The Rise of Skywalker.

Door: ANP