Normal_kerst__kerstboom__ster

Voor veel mensen staan de kerstdagen in het teken van familie en eten - heel veel eten. Er zijn echter ook genoeg mensen die het na Eerste Kerstdag wel gezien hebben en op kerstdag nummer twee even wat anders willen. Gelukkig is er in Nederland genoeg te doen op 26 december. Wij stelden een lijstje samen!

Het Top 2000 Café – Hilversum

Het hoort er nou eenmaal bij: vanaf Eerste Kerstdag tot en met Oudjaarsavond kun je non-stop naar de Top 2000 luisteren op Radio 2, en een groot deel van Nederland doet dat ook trouw. Extra bijzonder is het om het radio-maken live mee te maken in het Top 2000 Café. Samen met andere fans uit het hele land dansen op de beste hitjes onder het genot van een kopje koffie of een lekker glas bier, wie wil dat nou niet?

Winter Station Spoorwegmuseum – Utrecht

Schaatsen tussen de treinen met na afloop koek en zopie: Nederlandser wordt het niet. Tijdens de feestdagen hult het Spoorwegmuseum zich in winterse sferen, met een dagelijks wisselend programma vol muziek en kinderactiviteiten. Leuk voor met het hele gezin, maar samen met vrienden kun je ook een lekker borreltje drinken op deze sfeervolle plek. Met het ticket voor het Winter Station kun je ook de rest van het museum nog door.

Kerstcircus Ahoy – Rotterdam

Het oudste en grootste circus van Nederland staat ook dit jaar met kerst weer klaar om te entertainen. De “allergrootste circushelden” staan weer in Ahoy om een prachtige show op te voeren, inclusief het nog nooit in Nederland vertoonde dubbele ‘Wheel of Death’. Kaarten zijn nog verkrijgbaar!

Kerstbrunch in Ouwehands Dierenpark – Rhenen

Ouwehands Dierenpark verzorgt een uitgebreid koud én warm brunchbuffet in het Jungle restaurant met een kerstdessert toe. Geniet van het eten dat voor je gemaakt wordt en ga daarna op pad door het park. Tot sluitingstijd om 16.00 uur mag je met een volle maag door het hele park dwalen, op veilige afstand van de dieren, uiteraard.

Kerstplaza – Groningen

Voor wie genoeg heeft van het stilzitten en al het eten is Kerstplaza Groningen een goed idee. Met de allergrootste overdekte kermis van Nederland is dit voor jong en oud een leuke plek om even heerlijk te kunnen ontspannen na de drukte decemberdagen. Voor wie geen zin heeft in de kermisattracties is er ook een gezellige kerstmarkt om op rond te struinen.

Door: Nationale Recreatiegids