Normal_afb1affichecandidfotomirjamrosa

Panorama Mesdag blikt met nagenoeg 140.000 bezoekers terug op een succesvol jaar. De tentoonstellingen STORM, Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd en Louis Apol op Nova Zembla werden lovend ontvangen door publiek en pers. Ook Mesdags Panorama van Scheveningen bleef vele scholieren en bezoekers uit binnen- en buitenland verwonderen. Dankzij een particuliere schenker kon het museum een bijzondere aanwinst van Pieter de Josselin de Jong aan de collectie toevoegen en Panorama Mesdag werd met het rapportcijfer 8,1 door de jeugdige bezoekers Kidsproof verklaard. Avontuurlijke samenwerkingen werden aangegaan met onder meer de TU Delft en grafisch kunstenaar Hanna de Haan. Dit meldt Panorama Mesdag.

PROGRAMMA 2020

Museum Panorama Mesdag wil verwonderen, verbinden en verrijken en doet dat in 2020 met een ambitieus en sprankelend programma. Heden en verleden wordt verbonden in diverse presentaties, met o.a. Claudy Jongstra, CANDID, Hole en Breitners Paarden. Zo blijft het artistieke gedachtegoed van Mesdag een tijdloos fenomeen.
 

Nieuwe inrichting vaste collectie

De collectieopstelling van het museum is vernieuwd. Twee aanvullende verhaallijnen volgen het artistieke echtpaar Hendrik Willem Mesdag en Sientje van Houten en vertellen over het fenomeen 19de-eeuwse panoramaschilderijen.
 

Louis Apol op Nova Zembla

t/m 01.03.20
 
Een avontuurlijke expeditie naar Nova Zembla is in beeld gebracht door de negentiende-eeuwse kunstenaar Louis Apol. Het is voor het eerst sinds 1955 dat zoveel ‘reiswerken’ bijeen te zien zijn.
 

Claudy Jongstra in samenwerking met museum Panorama Mesdag

08.03.20 – 19.04.20

Vanaf 8 maart is het resultaat te zien van een bijzondere samenwerking tussen Claudy Jongstra en museum Panorama Mesdag waarin de helende werking van kunst centraal staat. Een hedendaags panorama van Claudy Jongstra illustreert unieke parallellen, maar tegelijkertijd ook verschillen met het panorama van Mesdag in het activeren van verschillende zintuigen. 
 

CANDID

25.04.20 – 20.09.20
 
In opdracht van museum Panorama Mesdag legt een collectief van vier Haagse fotografen, ieder in hun eigen stijl en techniek, de hedendaagse badplaats vast. Door hun lens worden mensen in alledaagse situaties bijzonder, onalledaags en wonderlijk in beeld gebracht. Dit levert niet alleen rauwe, nietsontziende en surrealistische portretten van mensen aan het strand op, maar ook een romantisch zicht op zee. Het collectief, bestaande uit Giedo van der Zwan, Merel Schoneveld, Mirjam Rosa en Sandra Uittenbogaart, velt geen oordeel. De vier fotografen tonen de diversiteit van onze samenleving, waarin de foto’s – kleur of zwart-wit – voor zich spreken, met de herkenbare badplaats altijd op de achtergrond. 
 
Meer informatie is hier te vinden.
 
Door: Nationale Recreatiegids