Normal_fotodbenbestuurvsenws

De gemeenten Voorschoten en Wassenaar en Stichting Wassenaar-Voorschoten Marketing zijn in 2017 een samenwerking met elkaar aangegaan. Als gevolg hiervan is de toeristische werkgelegenheid in Voorschoten en Wassenaar gestegen. Op donderdag 19 december hebben de partijen in Kasteel de Wittenburg hun handtekening gezet voor het voortzetten van hun succesvolle samenwerking voor de komende twee jaar. Dit meldt Kasteel de Wittenburg.

Met hun natuur, karakteristieke cultureel erfgoed en dorpscentra, bieden Voorschoten en Wassenaar veel kansen voor toerisme en recreatie. Het gaat om de kwaliteitsverbetering van voorzieningen, het vergroten van werkgelegenheid, het versterken van het vestigings- en investeringsklimaat en het versterken van cultureel erfgoed en groen. Toeristen kennen geen gemeentegrenzen. Door samen te werken kunnen gemeenten en ondernemers de kansen die er liggen verzilveren. In 2017 sloten de partijen een convenant om toerisme en recreatie te versterken.
 
Ralf Meppelder, voorzitter van Wassenaar-Voorschoten Marketing en directeur van Kasteel de Wittenburg: ‘We willen het verhaal van dit bijzondere gebied tot leven brengen en een gastvrij ontvangst bieden.”
 

Veel bereikt

Er is inmiddels veel gebeurd en bereikt. Zo is de website vorstelijkvrij.nl van start gegaan. Hierop zijn alle toeristische en recreatieve voorzieningen te zien. Het toeristisch magazine Stad + Kust heeft inwoners van de regio aangemoedigd een bezoek te brengen aan beide gemeenten. Ook is er een toeristische kaart gemaakt en zijn er fietsroutes ontwikkeld. De toeristische werkgelegenheid is de afgelopen periode met 115 banen toegenomen. Samen met Museum Voorschoten en Bibliotheek Wassenaar wordt nu gewerkt aan de realisatie van twee toeristisch informatiepunten. De bedoeling is dat deze in 2020 hun deuren gaan openen.
 
Wethouder Paul de Bruijn licht toe: “Bezoekers zijn belangrijk voor de economie en vitaliteit van onze dorpen. Ze zorgen voor extra bestedingen en dragen bij aan de werkgelegenheid.”
 
Door: Nationale Recreatiegids