Logo_limburg_bevrijding_75_jaar__logo_

De tentoonstelling 75 jaar later - Herinneringen van joodse onderduikkinderen in Limburg is verlengd tot 28 januari 2020. Dit wegens de brede belangstelling, die dit onderwerp oproept. De expositie is te zien in het Gouvernement aan de Maas, en zou daar oorspronkelijk tot en met 24 december blijven. Dit meldt de provincie Limburg

De tentoonstelling is in het kader van 75 jaar bevrijding in Limburg. Een speciaal voor deze tentoonstelling ontworpen educatief programma heeft inmiddels de belangstelling gewekt van enkele Limburgse basisscholen.
 

Sinti

 
Aan 75 jaar later is inmiddels de presentatie Nooit bevrijd – Sinti in Limburg toegevoegd, over het lot van deze gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. De laatste dag van deze tentoonstelling valt samen met de herdenking van de bevrijding van kamp Auschwitz op 27 januari 1944.
 

Metamorfose van de herinnering

 
Op donderdag 6 februari om 17.00 uur opent Stijn Huijts, directeur Bonnefantenmuseum, in de centrale hal van het Gouvernement aan de Maas de volgende tentoonstelling in het kader van 75 jaar bevrijding in Limburg: Metamorfose van de herinnering, met foto’s uit de serie World War Two Today van Roger Cremers, videowerken van Charlotte Lagro en beelden, tekeningen en schilderijen van Marta & Slava.
 
Door: Nationale Recreatiegids