Normal_rotterdam__markthal__blauwe_lucht

Hoewel sommige dochters tijdens de puberteit hun moeder niet kunnen luchten of zien, vinden veel moeders en dochters het stiekem toch erg leuk om samen de hort op te gaan, zeker als die vervelende puberteit weer voorbij is. Samen een uitje ondernemen is goed voor de onderlinge band en ook gewoon ontzettend leuk! Zoek jij nog iets leuks om je moeder (of dochter) mee te verrassen? Wij stelden dit lijstje samen ter inspiratie!

Thierry Mugler: Couturissime in Kunsthal Rotterdam 

Vinden jullie het allebei heerlijk om door kledingwinkels én musea te struinen? Dan is deze tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam het perfecte uitje. Dit is de allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van de Franse maker Thierry Mugler, onder andere couturier, parfumeur en fotograaf. De nadruk ligt op zijn prêt-à-porter en haute couture collecties. Zijn jullie uitgekeken? Pak nog een heerlijke hapje eten mee bij een van de vele horeca-tentjes in de Markthal. 

High Tea tussen de katten

Voor de echte kattenliefhebbers is dit een leuk en gezellig uitje. Sinds een aantal jaren is deze trend uit Azië helemaal hip in Nederland: kattencafés. Je vindt ze in steeds meer steden door het land. Het concept? Een café vol met katten die je kan aaien of waar je gewoon van een afstandje van kan genieten. De meeste kattencafés bieden ook een high tea aan, en wat is nou een betere combinatie dan katten en zoete lekkernijen? Reserveer bijvoorbeeld bij Kopjes in Amsterdam, Mispoes! in Den Bosch, KatDeau in Hengelo of Op z’n Kop in Groningen.

Escape room

Zijn jullie wat avontuurlijker ingesteld en kunnen jullie nog een moeder en dochter ronselen voor een gezamenlijk uitje? Bezoek een escape room! Het idee van een escape room is dat jullie worden opgesloten in een kamer en zo snel mogelijk moeten proberen te ontsnappen. Vind de weg naar buiten door puzzels op te lossen of cryptische aanwijzingen te volgen. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 800 escape rooms te vinden, dus er zit vast iets voor jullie bij. Klik hier om te zoeken naar een escape room bij jou in de buurt.

Wijnproeverij – Wijnmuseum Arnhem

Voor de moeders met dochters van boven de achttien is een wijnproeverij een heerlijke optie. Om het helemaal leuk te maken kun je er ook een overnachting bij boeken in de buurt, zodat jullie na al die heerlijke wijntjes en hapjes niet meer naar huis hoeven te reizen. Bezoek bijvoorbeeld het Wijnmuseum in Arnhem; niet alleen kun je daar de lekkerste wijnen proeven, ook leer je over wijncultuur en wijnhistorie.

Kook- of bakworkshop

Als jullie allebei houden van eten en graag iets nieuws leren is een kook- of bakworkshop een leuk idee. Leer samen van een volleerde kok hoe je de lekkerste gerechten klaarmaakt. Het beste onderdeel: proeven! Ondertussen kun je gezellig bijkletsen en samen lachen om jullie kookblunders. In elke stad zijn tal van mogelijkheden voor deze workshops. Liever iets anders leren dan koken? Dat kan ook! Er zijn genoeg creatieve workshops te vinden.

Door: Nationale Recreatiegids