Normal_supersint__beeld_via_persbericht_limburgs_museum_

Is Sinterklaas een held? En waarom vieren we het Sint-feest zoals we dat nu doen? Vanaf 16 november geven de tentoonstelling Het avontuur van SuperSint en het boek SuperSint antwoord op deze vragen. In de expositie in het Limburgs Museum komen de heldendaden van Sint-Nicolaas uit het prentenboek SuperSint tot leven. Dit meldt het Limburgs Museum.

Kinderboekenschrijver Maranke Rinck (onderscheiden met de Zilveren Griffel) en Martijn van der Linden (winnaar van de Gouden Penseel) duiken in hun prentenboek SuperSint bekende en minder bekende legendes op rond Sinterklaas. Al eeuwen is Sinterklaas een heilige voor jongens en meisjes, voor arme mensen, vissers en zeelieden. Waar komt die heldenstatus vandaan?
 

Tentoonstelling

 
Tegelijkertijd geeft de nieuwe doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint in het Limburgs Museum iedereen de kans om zelf in het prentenboek te stappen. In de belevings-expo Het avontuur van SuperSint oefenen kleinere kinderen op speelse wijze taal, rekenen en motorische vaardigheden. Ze ontdekken dat ze, net als SuperSint in het boek, zelf iemand anders kunnen helpen. Zo helpen ze mee op het schip, klimmen ze op daken en voeren ze het paard.
 

Opvolger van het Pakhuis van Sinterklaas

 
Oudere kinderen en volwassenen maken kennis met de oorsprong van tradities en oude legendes rondom het Sinterklaasfeest. Het avontuur van SuperSint is in het Limburgs Museum de opvolger van publieksfavoriet Het Pakhuis van Sinterklaas. 
 
De sinterklaastentoonstelling is van 16 november tot en met 5 december te zien in het Limburgs Museum. Op 16 november pakt het museum extra groots uit met leuke activiteiten op de dag dat Sinterklaas aankomt in Nederland en de tentoonstelling Het avontuur van SuperSint voor het eerst opengaat voor publiek. Het boek SuperSint is sinds gisteren verkrijgbaar. 
 
Door: Nationale Recreatiegids