Normal_ballet__prinses_beatrix__martine_hamel__kevin_mckenzie__1982_-_via_wiki___wijn

Prinses Beatrix en prinses Margriet zullen op donderdagavond 14 november in Amsterdam de 22ste editie bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 bijwonen. Het in 1979 door Alexandra Radius en Han Ebbelaar opgerichte Dansersfonds ‘79 viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan heeft het Balletgala van het fonds een extra feestelijk karakter. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. 

Tijdens het Balletgala zijn onder meer uitvoeringen te zien van Het Nationale Ballet, Introdans, Nationale Balletacademie, Conny Jansen Danst en Scapino Ballet Rotterdam. Het gala begint met de uitreiking van twee aanmoedigingsprijzen voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf.
 

Financiële ondersteuning

 
Stichting Dansersfonds ’79 werd opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Een van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala.
 
Het Balletgala vindt plaats op donderdag 14 november in de Nationale Opera & Ballet. Voor meer informatie en tickets, zie operaballet.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids