Normal_rembrandt_velazquez_persbericht

In het kader van de tentoonstelling 'Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse meesters' in het Rijksmuseum, heeft het Instituto Cervantes het Spaanse dansgezelschap Taiat Dansa uitgenodigd om twee optredens geven in Amsterdam. Dit meldt Instituto Cervantes.

Op 15 november aanstaande geven de Valenciaanse dansers een show in het Rijksmuseum, tussen de (zelf)portretten van Rembrandt en Velázquez. Op 16 november staat Taiat Dansa in het theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam met een voorstelling waarin de relatie tussen dans en kunstgeschiedenis centraal staat.

De dansvoorstellingen maken deel uit van het culturele programma dat bovengenoemde instellingen hebben samengesteld ter gelegenheid van de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. Gedurende de hele maand november vinden er lezingen en andere activiteiten plaats. De samenwerking is van groot belang voor het Instituto Cervantes, een publiek instituut van de Spaanse regering, omdat deze goed past binnen haar missie: het verspreiden, met behulp van bijna 90 andere centra in de wereld, van de Spaanse taal en alle Spaanstalige culturen.

Voor meer informatie over de tentoonstelling, zie de website van het Rijksmuseum.

Door: Nationale Recreatiegids