Normal_persbericht_2030isnu

Gisteren is in het Museon in Den Haag de interactieve tentoonstelling #2030isNu geopend. De tentoonstelling heeft als doel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties behapbaar en persoonlijk te maken. Dit meldt Museon.

De tentoonstelling is ontwikkeld door de Europese Commissie en is in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken naar Nederland gebracht. De opening valt samen met de start van de viering van 75 jaar Verenigde Naties in 2020. Met de interactieve tentoonstelling steunt Museon de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en draagt het bij aan de mondiale dialoog over duurzaamheid.

One Planet

#2030isNu is een reizende aanvulling op One Planet, de centrale opstelling van het Museon waarin te zien is dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De expositie etaleert oplossingen voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. Bezoekers worden uitgenodigd mee te denken en tot actie over te gaan.

In het komende jaar is #2030isNu te zien op tal van evenementen in Nederland. Met het thema 'Shaping the Future' staat het op popfestivals, vrijheidsfeesten en andere publieke evenementen.

#2030isNu is nog tot en met vrijdag 8 november te zien in het Museon in Den Haag. Voor meer informatie en om kaartjes te kopen, zie de website van het Museon.

Door: Nationale Recreatiegids