Normal_rss_entry-227272

Het Leiden International Film Festival staat op 1 november stil bij de Brexit, die dan als het aan de Britse premier Boris Johnson ligt een feit is. Een dag na de Bye bye Britain!-happening, op 31 oktober in Wijk aan Zee, combineert het evenement het beste van het Verenigd Koninkrijk - drie bekroonde nieuwe films - met het slechtste van dat land, namelijk een typisch Brits ontbijt. Dit meldt ANP.

Op het filmprogramma staan onder meer Sorry we missed you, de nieuwe film van Ken Loach over het gezin van een pakketbezorger dat zich in de financiële crisis probeert staande te houden, en Beats, over twee Schotse jongeren die halverwege de jaren negentig naar een illegale rave-party gaan. Het gaat om voorpremières van films die later in november in de bioscopen te zien zijn.

Bye Bye Brexit vindt plaats in bioscoop Trianon in Leiden. De kaartverkoop is gisteren van start gegaan.

De veertiende editie van LIFF vindt plaats van 31 oktober tot en met 10 november. Het festival opent op 31 oktober met de film Late Night, een vrolijke komedie over millennials met Emma Thompson in de hoofdrol. Ook de kaartverkoop voor de publieksopening is inmiddels gestart. Voor meer informatie over het Bye bye Britain!-evenement, zie de website van Brexit aan Zee.

Door: Nationale Recreatiegids