Normal_rss_entry-226100

Voor de tweede achtereenvolgende week staan er drie Nederlandse titels in top 20 van best bezochte bioscoopfilms. De romantische komedie Fuck de liefde, met Thijs Römer, Bo Maerten en Edwin Jonker, trok in twee weken tijd meer dan 118.000 bezoekers en staat daarmee op de derde plek in de lijst.

De thriller Instinct, met Carice van Houten en Marwan Kenzari, heeft terrein gewonnen en is gestegen naar de vijfde plek; inmiddels zagen 34.000 mensen het verhaal over de psychologe die verliefd wordt op een tbs-patiënt. De boekverfilming De Belofte van Pisa, naar de bekroonde roman van Mano Bouzamour, komt binnen op de 17e plaats. De film van regisseur Norbert ter Hall over een Marokkaans-Nederlandse tiener die naar het conservatorium gaat, kreeg afgelopen week lovende recensies.

Seizoen van de Nederlandse film

Traditiegetrouw komen er in de herfstmaanden, na het Nederlands Film Festival, veel vaderlandse producties uit in de bioscopen. Ook de veel bekroonde jeugdfilm Kapsalon Romy, van de makers van Het Paard van Sinterklaas, draait vanaf deze week in de Nederlandse theaters. De tienerfilm Misfits 2, die vorige week nog in de top 10 stond, is uit de bioscooplijst gevallen. In de film spelen voor YouTube-sterren zichzelf.

Door: ANP