Normal_rss_entry-225950

In januari viert André Rieu zijn zeventigste verjaardag met de film André Rieu: 70 Years Young, te zien in meer dan 110 bioscopen in het land.

In de voorstelling deelt de Limburgse violist muzikale hoogtepunten die hij zelf selecteerde uit zijn carrière tot nu toe. De bioscoopbezoeker wordt meegevoerd op een reis rond de wereld naar Rieu's concertlocaties, waaronder het Weense Schönbrunn, Radio City Music Hall in New York en het Kroningsconcert in Amsterdam. Ook haalt André herinneringen op aan zijn leven, de liefde en de muziek en geeft hij een rondleiding door zijn landhuis in Maastricht.

André Rieu: 70 Years Young is op 18 en 19 januari 2020 te zien en is onderdeel van André in Cinemas, geproduceerd en wereldwijd gedistribueerd door Piece of Magic Entertainment. Dit productiebedrijf, dat Rieu in 2017 oprichtte, bracht vorig jaar ook concertfilms van onder meer Coldplay en Muse uit. Rieu's eigen concerten zijn succesvol op het witte doek: zo verbrak de Limburger begin dit jaar nog zijn eigen record met de wereldwijde bioscoopvertoning van zijn nieuwjaarsconcert in Sydney. Voor het eerst bracht de streaming van een concert wereldwijd meer dan 4,6 miljoen dollar op.

Door: ANP