Normal_rss_entry-225674

Entertainer Sven Ratzke gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse versie van de musicalhit The Rocky Horror Show. Dat heeft producent De Graaf & Cornelissen Entertainment vandaag bekendgemaakt. De allround performer is al lange tijd zeer succesvol met zijn eigen programma’s in Duitsland, Engeland, Australië, Amerika en uiteraard in eigen land.

Met zijn rol in The Rocky Horror Show staat hij voor de derde maal in zijn carrière in een musicalproductie. Ratzke speelde in 2008 met verve de master of ceremonies in de Nederlandse versie van de musical Cabaret. The Rocky Horror Show zal in het seizoen 2020-2021 in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Transseksuele dokter

In The Rocky Horror Show belandt het pas verloofde koppel Brad en Janet op een stormachtige avond in het kasteel van de transseksuele dokter Frank-N-Furter (Ratzke). De voorstelling is een musical-horror-komedie gebaseerd op de cultfilm uit 1975 en daarmee een parodistische hommage aan de klassieke B-sciencefictionfilms en andere horrorgenres. Zowel de theatervoorstelling als de film hebben de afgelopen halve eeuw een enorme schare trouwe fans gekregen.

Over een jaar in première

De regie van de nieuwe Nederlandse versie is in handen van Paula Bangels (Fatal Attraction). De muziek wordt verzorgd door de eigen band van Ratzke, onder leiding van Christian Pabst.

Sven Ratzke heeft de afgelopen jaren veel successen gekend in binnen- en buitenland met bejubelde shows als Homme Fatale, Starman en Where Are We Now, deze laatste twee met repertoire van David Bowie. De landelijke première vindt plaats op 28 september 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Door: ANP