Normal_rss_entry-221685

Het Gemeentemuseum van Den Haag wordt per 1 oktober definitief omgedoopt tot Kunstmuseum Den Haag. Dat wordt vanaf 28 september kracht bijgezet met een kleine expositie van het werk van Peter Bilak, die met zijn studio Typotheque betrokken is bij de vormgeving van de nieuwe naam.

Te zien zijn volgens het museum de eerste schetsen voor de nieuwe letter van het logo en een kleine dwarsdoorsnede uit het oeuvre van Typotheque, de studio die Bilak sinds 1999 runt samen met Johanna Bilak en Nikola Djurek.

Nieuwe naam vanaf Monet

De nieuwe naam moet vooral gaan leven bij de eerste grote tentoonstelling die vanaf medio oktober te zien is: Monet - Tuinen van verbeelding. Deze tentoonstelling gaat 12 oktober open voor publiek, en zal tot en met 2 februari 2020 te zien zijn in het Haagse museum.

Stoffig museumpje

De naam Gemeentemuseum schept nogal eens verkeerde verwachtingen, denkt het museum. Mensen zouden kunnen denken dat het een lokaal en of stoffig museumpje is. De voorgenomen verandering stuitte bij de Haagse bevolking wel op enige kritiek. De wijziging werd onnodig gevonden, maar de kunsttempel zet het plan gewoon door.

De tentoonstelling Typotheque - Wat je hoort als je leest is van 28 september tot en met 3 november te zien in het Gemeentemuseum / Kunstmuseum Den Haag.

Door: ANP