Grachtenfestival Gooi en Vecht; haven van Ottenhome (Kortenhoef)

Het Grachtenfestival wordt uitgebreid met een vijftal locaties in Gooi & Vecht. Van 9 tot 18 augustus brengen jonge talentvolle musici hun eigen muziek ten gehore op verrassende locaties. Tijdens deze editie van het – van origine Amsterdamse – Grachtenfestival spelen aanstormende Nederlandse en internationale talenten onder meer op locaties als Buitenplaats Doornburgh te Maarssen en de Van Houtenkerk in Weesp. Dit meldt Toerisme Gooi & Vecht.

Al jaren vormt de stad Amsterdam in augustus het decor van het Grachtenfestival. Dit jaar breidt het zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en wereldmuziek – met meer dan 250 concerten op 90 verschillende locaties – voor het eerst groots uit naar een andere regio. Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties.
 

Jubileum op Pampus

 
De uitstap naar de Gooi en Vechtstreek werd een aantal jaar geleden voor het eerst voorzichtig gemaakt. In 2019 zal het Grachtenfestival voor de vijfde keer op rij neerstrijken op Forteiland Pampus voor een jubileumconcert in bijzondere setting. 
 

Samenwerking

 
In samenwerking met Toerisme Gooi & Vecht, Regio Gooi en Vechtstreek, gemeente Amsterdam en de Metropoolregio Amsterdam breidt de organisatie van het Grachtenfestival uit: “De regio Gooi en Vechtstreek, met haar groene en culturele karakter en welbekende orkesten met veel jong talent, is een logische volgende stap in de uitbreiding van het Grachtenfestival” aldus Marie-Luce Bree, directeur van het Grachtenfestival.
 
Voor meer informatie en tickets, zie de website van het Grachtenfestival. Voor de programmaonderdelen specifiek in de Gooi en Vechtstreek, zoek op “Grachtenfestival in de Gooi- & Vechtstreek” via de zoekbalk op de concert overview-pagina, of kijk op de website van VVV Gooi & Vecht.
 
Door: Nationale Recreatiegids