Normal_rss_entry-213995

In de Amsterdamse bioscoop Tuschinski is de Nederlandse versie van The Lion King in première gegaan. De gehele Nederlandse cast van de musical The Lion King was ook bij de filmvertoning.

Vorige week was de wereldpremière van de remake van de film uit 1994. Walt Disney heeft van de nieuwe versie een technisch hoogstandje gemaakt. De nieuwste technieken werden gebruikt om de film rond de leeuw Simba de look en feel mee te geven van een natuurdocumentaire. "We wilden de dieren een levensecht uiterlijk geven en ook de natuurlijke omgeving moest natuurgetrouw overkomen", vertelde regisseur Jon Favreau bij de wereldpremière aan Reuters. The Lion King volgt recente remakes van Disney-klassiekers als Beauty and the Beast, Aladdin en Jungle Book.

In Tiel ook in 3D

In Amsterdam waren maandagavond sterren als Patty Brard, Ferry Doedens, Kim Feenstra, Tim Douwsma en Heleen van Rooijen aanwezig bij de première. De Nederlandse versie van The Lion King is vanaf vandaag in 86 bioscopen te zien. In Tiel is de film ook in 3D beschikbaar. The Lion King-musical beleeft momenteel zijn laatste week; deze is nog tot en met 21 juli te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen. Daar zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar.

Door: ANP