Logo_beleef_teylers_museum_als_napoleon__promotiebeeld_

Het Teylers Museum in Haarlem heeft vanaf 13 juli en bijzondere nieuwe audiotour, waarbij het bezoek dat Napoleon in 1811 aan het beroemde wetenschapsmuseum bracht centraal staat. De audiotour is geproduceerd door Gus Maussen On-Site Storytelling, in samenwerking met het creatieve team achter ‘Koefnoen’. Dit meldt Teylers Museum.

Het startpunt van de tour is de druilerige ochtend van donderdag 24 oktober 1811, om iets voor half negen, wanneer keizer Napoleon Haarlem binnenrijdt. Hij zet linea recta koers naar Teylers Museum, waar museumdirecteur Van Marum en president-directeur van Teylers Stichting Van Zeebergh klaarstaan om hem een rondleiding te geven. 
 

Hoorspel met de stemmen van Koefnoen-acteurs

 
In de audiotour, dat in de vorm van een hoorspel is, worden bezoekers door Van Zeebergh en Van Marum meegenomen langs de hoogtepunten van de collectie. Ze ontdekken zo hoe toonaangevend het museum rond 1800 was. De audiotour is een samenwerking tussen Gus Maussen On-Site Storytelling, en het team van Koefnoen, het satirische tv-programma dat tussen 2004 en 2017 was te zien bij de AVROTROS. De tekst van de tour is van de hand van Jeremy Baker; Paul Groot, Owen Schumacher en Sanne Wallis de Vries spraken de Nederlandse versie in. De audiotour is ook beschikbaar in Frans, Engels, Duits, Italiaans en Spaans.
 

Een Franse zomer in Teylers Museum

 
Naast de audiotour zijn er in Teylers Museum de hele zomer extra activiteiten en speciale rondleidingen rondom Napoleon en de Franse tijd. Er zijn demonstraties van de Grote Elektriseermachine, rondleidingen naar de Sterrenwacht, het hoogste puntje van Teylers Museum bovenop de Ovale Zaal en rondleidingen achter de schermen met speciale aandacht voor de Franse tijd. Meer informatie over alle zomeractiviteiten in het oudste museum van Nederland vind je hier.
 
Door: Nationale Recreatiegids