Normal_cinema_soestdijk

In de aanloop naar het Nederlands Film Festival worden er op Paleis Soestdijk eind augustus en begin september vijf Nederlandse films vertoond. Onder de noemer Cinema Soestdijk worden bezoekers ondergedompeld in het beste en nieuwste van de Nederlandse filmcultuur. Dit meldt het Nederlands Film Festival.

De keuze voor Nederlandse films voor Cinema Soestdijk is bewust. In de transitie naar een nieuwe bestemming krijgt Paleis Soestdijk de komende jaren een duurzame, nieuwe rol als locatie waar het beste van de Nederlandse industrie en innovatie een platform krijgt en onder de aandacht wordt gebracht. Met Cinema Soestdijk, dat plaatsvindt op 29, 30 en 31 augustus, en op 5 en 6 september, geeft het NFF een voorproefje van het programma van het festival, dat van 27 september tot en met 5 oktober plaatsvindt.
 

Data en films 

 
Op donderdag 29 augustus wordt afgetrapt met de film Dirty God. Daarna volgen The Paradise Suite (vrijdag 30 augustus), Singel 39 (zaterdag 31 augustus), Take Me Somewhere Nice (donderdag 5 september) en Niemand in de stad (vrijdag 6 september). De kaartverkoop voor alle Cinema Soestdijk-voorstellingen is inmiddels gestart.
 
Door: Nationale Recreatiegids